Jaa Facebookissa

5. päivä - Myrtle Beach

Heräsimme virkeinä Wilsonin ihastuttavassa maalaispitäjässä. Rohkean joukkomme hieman jo matkan kangistamat jäsenet odottivat innolla aamupalan herkkujen valtavaa energiasisältöä ja itsetehdyt vohvelit vaahterasiirapin kera maistuivat innokkaalle porukallemme joutuisasti. Nam.

Aamupalan jälkeen osa porukastamme (Nasse) kävi pikaisella lenkillä ja loput jäivät kartoittamaan aurinkoisen aamupäivän avartavia mahdollisuuksia. Viimeisetkin pakolliset aamutoimet suoritettuamme tuuppauduimme punertavaan autoomme ja rauhallinen Könsi tarttui itsevarmasti rattiin. Matkamme jatkui. Olimme onnellisia.

Ensimmäinen kohteemme tälle kauniille torstaille oli valloittava Myrtle Beach, tuo pärinäpoikien ja tyttöjenkin luvattu temmellyskenttä. Matkaa kaupunkiin kertyi Wilsonista noin kaksi ja puoli joutuisaa tuntia. Autossa istuessamme pohdiskelimme paljon elämän ja Amerikan ihmeellisiä asioita. Wau. Aurinko hymyili meille hyvinkin lämpimästi 30 asteen tuloksella parkeeratessamme uljasta autoamme aivan houkuttelevan rannan tuntumaan. Ihastuimme ensisilmäyksellä tähän valloitavaan paikkaan ja pohdimme jo jäävämme tänne seuraavaksi yöksi. Söimme, joimme ja nautimme. Ruoan jälkeen oli vuorossa valloittavat rantaleikit. Yli puolet joukkueestamme heitti jo hieman kauhtuneen talviturkkinsakin Atlanttin. Hymyilimme kilpaa auringon kanssa ja se suuttui. Tuli pilvistä. "Toiset tykkää, toiset ei, voi ei! "Päätimme siis jatkaa matkaa ja ihmettelimme vielä lähtiessämme kaupungissa ajelevien motoristien suunnatonta määrää...

Myrtle Beach on todellakin moottorilla varustettujen pyörien ja niiden kuljettajien suosima hengailumesta. Ajoasuina täällä käytettiin pääosin kauhistuttavia teepaitoja ja kohtuullisia bikineitä. Kypärää ei ilmeisesti edes tunneta. Vaarallista. Hieman mielenkintoista.

Neljän maissa Tepi nosti kytkinjarruyhdistelmää ja Toyotan nokkakoriste kääntyi ohjauspyörän vaikutuksesta kohti Savannahia. Matkamme sujui aluksi hieman hitaasti ruuhkan aiheuttaman vauhdinvähennyksen johdosta. Pian kuitenkin löimme tietä jo kuin aikapojat. Ukkonen tervehti meitä sateen kanssa ja pysähdyimme tankkaamaan janoisen automme, itsemme kanssa. "Unohdimme" Könsin tarkoituksella huoltoasemalle ja siitähän aikamoista hupia riitti myös iloisille paikallisille. Savannahiin päästyämme emme löytäneet laatu/hintasuhteen täyttävää hotellia helposti, yritimme kaikkemme. Luovutimme ja palasimme hieman takasinpäin. Löysimme etsimämme ja majoituimme tuttuun ja turvalliseen Comfort Inniin.

Kello lähenteli jo kymmentä illalla, joten suikkasimme vain matkatavaramme nopeasti huoneisiin ja suunnistimme Arby's hamppariravintolaan jossa hampurilaisten välissä on paahtopaistia. Otimme mukaamme tukevat eväät ja virittäydyimme hotellihuoneen sängyille katsomaan tallennetta Suomi-USA jääkiekko pelistä. Könsi oli saanut jo hieman vihiä lopputuloksesta, mutta muut Vägyä lukuunottamatta malttoivat pitää tekniikan ihmeensä kiinni niin kauan kunnes ottelu oli päättynyt. Jännittävän päivän ja matsin uuvuttamina painuimme yöpuulle kellon lähestyessä kahta.

Terveisiä on sadellut mukavasti vieraskirjaan ja niitä on mukava lueskella aina kun netin äärelle päästään. Nyt hieman unta ja aamulla pyrimme lataamaan hieman kuvia aurinkoiselta Myrtle Beachiltä.

Katso kuvat >>