Jaa Facebookissa

1. päivä - Matkaan

Suomi ja äitienpäivä tarjosi parastaan, kun matkasimme Helsinki-Vantaan lentokentälle. Ville porhalsi bussilla Jyväskylästä, Teemu Helsingin keskustasta ja Tommit, Tuomas ja Jaakko junalla Tampereelta. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpötila hipoi kahtakymppiä.

Lento sujui mukavasti Finnairin isohkolla lentokoneella, jonka viihdesysteemit olivat kovassa käytössä. Grönlannin yllä koettujen pikku ravistusten jälkeen laskeuduimme pehmeästi aikataulussa JFK lentokentälle. Parin tunnin tuskailujen jälkeen pääsimme ulos turvatarkastuksista paikallista aikaa n. klo 17.30 (00.30 Suomen aikaa)

Päätimme hankkiutua kentältä pienellä bussilla hotellille. Kokemus oli mieleenpainuva. Kaveri myi lippuja bussiin niin paljon kun autoon mahtui ja sitten kuski tykitti kuolemaa halveksuen pientareita, pihateitä ja muita oikopolkuja hyväksikäyttäen kohti Manhattania. Jokainen heitettiin ovelle asti ja olimme varsin tyytyväisiä 12$/hlö hintaisiin lippuihin.

Check-in hotelliin suoritettiin pienellä koijauksella, varuksella löytyi majoitus kahdelle mutta illan päätteeksi kaikki kuusi nukkuivat onnellisina samassa huoneessa. Kävimme sukkuloimassa silmät punoittaen Manhattanin ytimessä pitääksemme itsemme hereillä pakoittaen sisäisen kellon muuttamaan kulkuaan. Hotellimme läheisyydestä löytynyt Stout-niminen juottola toimi illan päätepisteenä muille, paitsi Nasselle ja Tepille jotka jatkoivat vielä romanttiselle iltakävelylle. Yö jatkui rauhattoman unen merkeissä, Nassen ja Nykin pitäessä jengin varuillaan.

Katso kuvia >>